Amonium - cukrářské kvasnice 250g

Amonium - cukrářské kvasnice 250g

Více informací

19,00 Kč

Zboží skladem

Amonium - cukrářské kvasnice 250g

Nejčastěji se používá při výrobě perníčků, sušenek a rakviček.

Kypřící prášek (Ammonium bicarbonate), známý jako cukrářské droždí, vysoké kvality a širokého použití v cukrářských a pekařských výrobnách.

Používá se do pečiva nízkých tvarů (perníčky, nízké linecké aj.). 

 Výrobek neobsahuje alergenní složky uvedené v příloze č. 1 vyhlášky č. 113/2005 Sb. v platném znění.

Co je amonium

Amonium má odborný název hydrogenuhličitan amonný, v receptech se setkáte spíše s výrazem cukrářské droždí. Amonium je buď ve formě bílého prášku, nebo bezbarvých krystalů, ale vždy jde o stejnou látku se stejnými účinky, se zápachem po čpavku. Svými schopnostmi a vlastnostmi ho můžete přirovnat ke kypřicímu prášku či jedlé sodě, i cukrářské droždí kypří těsto, a to tím způsobem, že se při dosažení vyšších teplot, ve vašem případě při pečení, mění v plyn a vytváří v pečivu póry. Možná vás napadá, že když se mu říká droždí, je potřeba vypracované těsto nechat nějaký čas kynout, v tomto případě to tak není, při použití amonia se těsto zpracovává hned, chcete-li ho uchovávat, je potřeba, aby všechny použité ingredience byly dostatečně vychlazené a i samotné těsto musí být poté uchováváno v chladu. Hydrogenuhličitan amonný se nepoužívá jen v potravinářském, ale i ve farmaceutickém průmyslu a můžete ho zakoupit buď v prodejně s potravinami, nebo v drogérii.

Zdroj: Pečeme s amoniem